tala fou

Tala Fou

O le ogaumu faʻafefete faʻapipiʻiina o se mea e masani ona faʻaaogaina uʻamea uʻamea, lea e faʻamafanafanaina ai mea uʻamea i le mea faʻafefeteina e ala i le mataupu faavae o le faʻavevelaina o le faʻavevelaina, ausia le faʻamoemoega o le faʻafefeteina ma le tuʻuina.O lo'o galue ile auro, ae mo u'amea taua, e matua fautuaina lava le fa'aogaina o le ogaumu fa'afefeteina o Hasung.
tilting induction ogaumu liusuavai auro

HS-MU-uu liusuavai_06

O lenei tusiga o le a tuʻuina atu se faʻamatalaga auiliili i le mataupu faavae ma le faʻagasologa o galuega o se ogaumu faʻafefete faʻaoso.

1. O le mataupu faavae o le ogaumu liusua induction

O le mataupu faavae o le ogaumu faʻafefe o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le electromagnetic mo le faʻamafanafanaina.
A o'o atu i totonu o se u'amea, ose maneta fesui e fa'atupuina.
A o'o mai mea u'amea i totonu o le maneta lea, e fa'atupuina ai le au eddy.
Eddy currents e fa'atupuina ai se malosi fa'afoliga i totonu o le u'amea e fa'alavelaveina ai le alu atu o le taimi nei, ma mafua ai ona vevela mea uamea.
Ona o le maualuga o le malosi o le eletise o metala, o galu eddy e tele lava ina faʻapipiʻi i luga o le uʻamea, e mafua ai ona sili atu le vevela.

2. Le faʻatulagaga ma le faʻavae galue o le ogaumu faʻafefete faʻaoso

O le ogaumu faʻafefete faʻaoso e masani lava ona aofia ai faʻapipiʻi faʻapipiʻi, sapalai eletise, potu faʻafefete, ma le faʻamafanafanaina.
O le induction coil o se u'amea e manu'a faataamilo i le tino o le ogaumu, lea e faʻaosoina e se puna eletise maualuga ma faʻatupuina ai se maneta e fesuiaʻi maualuga.
O se potu liusuavai o se atigipusa e faʻaaogaina e tuʻu ai mea uʻamea, e masani ona faia i mea e faʻafefe maualuga le vevela.
O le faiga malulu e faʻaaogaina e faʻamautu ai le vevela o le ogaumu faʻafefe ma puipuia ai le vevela o le tino o le ogaumu.
O le ta'iala galue o le ogaumu fa'afefe fa'aoso e fa'apea: 1. Tuu le mea u'amea i totonu o le potu liusuavai, ona ki lea o le mana e fa'aola i luga o le vili fa'aoso.
O le taimi nei e fa'atupuina ai se maneta feso'ota'i maualuga e ala i se vili fa'aoso.A o'o atu se mea uamea i totonu o le maneta, e fa'atupuina ai le u'amea, ma mafua ai ona fa'atupuina le vevela.
A'o fa'aauau le fa'avevela, e faasolosolo malie lava ona o'o atu le mea uamea i lona tulaga liusuavai ma liusuavai.
O le uʻamea faʻafefete e mafai ona lafo pe faʻapipiʻiina e ala i le sasaa poʻo isi metotia.

3. O le lelei ma le faʻaogaina o ogaumu faʻafefeteina

O ogaumu faʻafefete faʻapipiʻiina o loʻo i ai tulaga lelei nei:

1. Saosaoa faʻavevela vave: O le faʻavevelaina o le faʻavevelaina o se auala faʻavevela vave lea e mafai ona faʻamafanafanaina metala i lo latou faʻafefeteina i se taimi puʻupuʻu, faʻaleleia le lelei o le gaosiga.
2. Faʻamafanafana faʻapitoa: E pei o le faʻavevelaina o le faʻavevelaina o le faʻamafanafanaina i le lotoifale, e mafai ona faʻamafanafanaina mea uʻamea, aloese mai le vevela vevela ma le deformation.
3. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le malosi: Ona o le lelei o le faʻavevelaina o le faʻamafanafanaga, o ogaumu faʻafefeteina e mafai ona faʻateleina le faʻaogaina o le malosi ma faʻasaoina le malosi.

O ogaumu faʻafefete faʻapipiʻi e masani ona faʻaaogaina i fanua e pei o le faʻafefeteina o uʻamea, faʻafefeteina, ma togafitiga vevela.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina e lafo ai oloa uʻamea eseese, e pei o le kopa, alumini, uʻamea, ma isi.
E le gata i lea, e mafai foi ona faʻaaogaina ogaumu faʻafefete faʻafefete mo le faʻafefeteina o mea faʻafefete, tioata faʻafefete, ma isi.

4. O le atina'eina o ogaumu fa'afefeteina fa'aoso

Faatasi ai ma le atinaʻeina o tekinolosi, faʻapipiʻiina ogaumu faʻafefeteina o loʻo faʻaleleia pea.
I le taimi nei, o nisi o ogaumu faʻafefeteina o loʻo i ai galuega e pei o le faʻaogaina o masini, puleaina o le vevela faifai pea, ma le toe faʻaleleia o le malosi.
O le faʻaaogaina o nei tekonolosi fou e le gata ina faʻaleleia ai le gaosiga o le gaosiga, ae faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le siosiomaga.
E le gata i lea, o nisi mea fou ua faia foi se sao faʻalauiloa i le atinaʻeina o ogaumu faʻafefeteina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi maualuga maualuga e mafai ai ona faʻaogaina ogaumu faʻafefeteina e faʻaogaina i le maualuga o le vevela ma faʻafefeteina le tele o uʻamea eseese.


Taimi meli: Mati-05-2024