tala fou

Tala Fou

O le mea lea e uiga i le auro bullion deals withfa'amea aurogaosiga e faasino i tala fou o le lalolagi talu ai nei.

O loʻo fono taʻitaʻi o le G7 i Bavaria, Siamani, lea na faʻamaonia ai e le Peresetene Amerika Joe Biden nisi faʻasalaga faasaga ia Rusia e tali atu ai i osofaiga a Ukraine i le faaiuga o Fepuari.
"Ua tuʻuina atu e le Iunaite Setete ni tau e leʻi tupu muamua ia Putin e taofia ai o ia mai le tupe maua na te manaʻomia e tau ai le taua ma Ukraine," o le tala lea a Biden.
"O le G7 o le a faʻasalalau faʻatasi o le a matou faʻasaina le faʻaulufaleina mai o auro a Rusia, o se faʻatau atu tele lea e maua ai le sefulu piliona o tala i tupe maua mo Rusia."
E tusa ma le 10% o tupe fa'aagaga a le lalolagi o lo'o tu'uina atu e Rusia, ma o ana fa'aagaaga e tusa ma le $140 piliona.I tulaga o oloa e le o ni malosiaga, o auro o le oloa sili lea ona aoga i fafo a Rusia.
O malosiaga geopolitical ma le feteʻenaʻiga a Ukrainian o loʻo faʻaauau pea ona i ai se aafiaga taua i le fefaʻatauaʻiga o mea teuteu faavaomalo.I le amataga o lenei tausaga, na toe faʻamaonia ai e le au faʻapolokiki e pei o le US ma Peretania le faʻasaina o le auina atu i fafo o taimane a Rusia.
Faaalia e le alii Palemia o Peretania o Boris Johnson, o le faasā o le faaulufale mai o le a faaaogā i auro fou po o auro ua faamamāina, ae lē aafia ai auro e afua mai i Rusia ae ua uma ona auina atu i fafo.
"O nei faiga o le a faia ai se ta tuusaʻo i oligarchs Rusia ma taia i le fatu tonu o le masini taua a [Vladimir] Putin," o le tala lea a Johnson.
"O Putin o loʻo faʻaumatia ana punaoa faʻaitiitia i lenei taua valea ma le sauā.O loʻo ia faʻamalosia lana tupe i le faʻaleagaina o tagata Iukureini ma Rusia.
Na lipotia mai na maua e Rusia le sili atu i le $ 15.5 piliona mai auro i fafo i le tausaga talu ai.O Lonetona ose nofoaga autu tau fefa'ataua'iga auro.I le amataga o lenei tausaga, na taofia ai e le maketi o Bullion i Lonetona le fefaʻatauaʻiga ma le ono faʻameamea a Rusia.
Na taʻua e le Chancellor Siamani Olaf Scholz, o loʻo faʻagasolo fuafuaga e faʻasa ai oloa mai fafo ma e manaʻomia ona malilie faʻatasi ma paaga a le EU aʻo leʻi faʻasalalau atili faʻamatalaga, na lipotia mai e Reuters.
Polyus o le kamupani sili ona tele eli auro i Rusia.O le ofisa autu i Moscow, o Polyus o se tasi o kamupani pito i luga e 10 eli auro e ala i le gaosiga o le voluma i le 2019, e maua ai le 2.8 miliona aunese auro.O tupe maua a Polyus i le 2021 e $4.9 piliona.
O oloa auina atu e Initia o mea teuteu auro ua siisiitia;fa'atupu mana'oga fa'alotoifale fa'aola oloa fa'aulufale mai De Beers le mautinoa e fa'amalieina mana'oga faigata ona o le le lava o taimane Ua toe fa'aleleia le maketi taimane leaga ina ua ausia e ALROSA ma De Beers i'uga lelei Fa'asa le auina atu o taimane A'o fa'aauau pea fete'ena'iga a Peretania ma Rusia, o tau o taimane na fa'asala e Ausetalia i Rusia, se'i vagana ai taimane le Malo o Peretania. fa'asalalau fa'asalaga tuusa'o ile ALROSA Ua tu'u sa'o e ALROSA fa'asalaga mamafa ole US ua fa'atonuina e le Konekeresi a ALROSA e fa'atumu avanoa.
E tusa lava pe amata le taua o le lalolagi, e iai pea le taua o auro mo tagata soifua.O le teufaafaigaluega i auro o le a le avea lava ma se mea sese.Sau e teu fa'afaigaluega i pulu auro po'o le fa'atau auro e ala i le okaina o matou metala tauamasini fa'amea auro or masini tupe siliva auro.


Taimi meli: Aukuso-25-2022