tala fou

Tala Fou

       pulu auroma fale gaosi siliva OJSC Krastsvetmet, OJSC Novosibirsk Refinery, OJSC Uralelektromed, Prioksky Non-Ferrous Metals Plant, Schelkovo Secondary Metals Plant and Pure Gold Moscow Plant of Special Alloys na le aofia ai mai le lisi o oloa mo le sapalai LBMA .
O le London Bullion Market o le a le toe taliaina ni auro ma siliva na gaosia pe a maeʻa ona taofia le faʻatonuga a nei fale gaosi oloa.
O le maketi o metala taua a Lonetona e sili ona tele i le lalolagi ma o le faʻamalologa o loʻo faʻamoemoe e i ai se aafiaga tele i paʻaga fefaʻatauaʻiga o loʻo taofia le faʻamamaina.
E le gata i lea, o nisi o senatoa a Amerika o loʻo taumafai e pasia se pili e taofia ai Rusia mai le faʻamaapeina o aseta auro, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai aʻafiaga o faʻasalaga tau tamaoaiga.
O le tulafono taufaaofi o loʻo faʻamoemoe e faʻamalo ai tupe faʻaagaga a Rusia, faʻapea foʻi ma faʻasalaga o loʻo i ai nei i luga o aseta a le atunuʻu i fafo, e fai ma faʻasalaga.
O senatoa na tusia le tulafono taufaaofi na latou sailia ni faasalaga faaopoopo faasaga i kamupani a Amerika o loʻo fefaʻatauaʻi pe lafo auro i Rusia, faʻapea foʻi ma i latou o loʻo faʻatau atu auro i Rusia e ala i le tino poʻo le eletise.
O le Senator Angus King, o se tasi o sponsor a le pili, na ia taʻu atu ia Axios e faapea "o le tele o tupe faaagaga auro a Rusia o se tasi lea o nai aseta o totoe e mafai e [Peresitene Vladimir] Putin ona faaaoga e taofia ai le toe paʻu o le tamaoaiga i lona atunuu."
"E ala i le tuʻuina atu o faʻasalaga i luga o nei faʻaagaaga, e mafai ai ona tatou faʻaesea Rusia mai le tamaoaiga o le lalolagi ma faʻafaigata ai galuega a le militeri a Putin."
E tusa ai ma le Faletupe Tutotonu o Rusia (faletupe tutotonu a le atunuu), o tupe faaagaaga faava o malo a Rusia na tulai i le $643.2 piliona (AU$881.41 piliona) e oo atu ia Fepuari 18, ma tuu ai i le tulaga fa i atunuu e maualuga ai tupe faasao mai fafo.
LVMH, o loʻo iai Bulgari, Chaumet ma Fred, TAG Heuer, Zenith ma Hublot, faʻatasi ma Richemont, Hermès, Chanel, ma le Kering Group faʻatasi ona tapunia faleoloa i Rusia.
O faaiuga na oʻo mai ina ua maeʻa le Swatch Group, lea e ona le Omega, Longines, Tissot ma Breguet, na faʻasalalau le taofia o le faʻatau atu ma fefaʻatauaʻiga i le maeʻa ai o le tuʻuina atu o faʻasalaga tau tamaoaiga faasaga ia Rusia.
Faitau atili ua tapunia e le Kamupani Maua Matagofie Gaoioiga i Rusia;foa'i tupe fesoasoani Swatch Group taofi le auina atu i fafo i Rusia Fa'asalaga tau tamaoaiga i Rusia e talitonuina e a'afia ai fefa'ataua'iga taimane


Taimi meli: Aukuso-10-2022